4 Maart 2012


Open Challenge Cup Sparren

Het was nog eens plezant, de weging van de seniors was pas 's middags.  Dus moesten we er nog niet zijn vanaf 's morgens.  En onze vechtbabe Karlijn had verschillende tegenstanders.  Rusland, Israël,  een Italiaanse, ons Melanieke en  nog een Belgische.  Rond 1uur werden de poules opgehangen. Karlijn had geluk, zij mocht de eerste wedstrijd vechten en (indien winst) wachten er nog 2 matchen.  Eindelijk de kans om ervaring om te doen.

En we moesten niet wachten tot op het laatste.  Wedstrijd 207 al, veel tijd hadden we dus niet.

Tijdens de opwarming kon ik op zoek gaan naar de potentiële tegenstanders, en zo zag ik ook de Russische tegenstand (Sofya).  Super lenig maar niet de meest agressieve, werkt wel met de voorste voet.

Tijdens de eerste rond werd het Russische gevaar duidelijk.  Het was zeer moeilijk om tot bij (lees trapafstand) de Russische te komen. Maar Sofyake raakte ook niet tot bij Karlijn, en zeker niet tot bij het hoofd.

Nul nul na de eerste ronde.  Tweede ronde was al even tactisch en eindigde op één -één.  Wel noteren we een gesprongen, mooie dwit chagi maar net geen punt van Karlijn.  Gevolg vechten met een Golden Point.   Helaas, helaas, helaas een sofya met een lichte maar zuivere duwtrap.

Een punt die Karlijn normaal maakt.

Zware frustratie van onze anders lieve zachtaardige dame.  Achteraf had ik ook het gevoel dat we niet met de juiste tactiek het veld op waren gestapt.  Maar na het zien van de andere wedstrijden van Sofya was er nog meer frustratie. Juiste tactiek, want de andere gingen wel volop in de aanval.

11 - 0 verlies in de halve finale voor de tegenstand en 14 - 0 na ronde één en dus KO in de finale voor de tegenstand en Sofya eerste plaats. 

PS Melanie verloor onbegrijpelijk van de andere Belgische ondanks zuivere en duidelijke hoofd- en pantser treffers.  Zo zie je maar dat ook elektronisch vechten niet zuiver objectief is.

Terug naar overzicht

Bezoek ons op facebook
Ac. PYONG WON vzw
Spoorwegstraat 65
3740 Beverst-Bilzen
tel: 089/510 007